Samen werken aan Onze IJssel, een veilige rivier in een aantrekkelijke leefomgeving

Beleef de IJssel

Hoogwaterveiligheid is het belangrijkste thema op deze site. Daarnaast kunt u vanuit Beleving van de IJssel over andere onderwerpen lezen op het gebied van natuur, recreatie/toerisme, kunst, cultuur en historie. Deze website is daarmee bedoeld als een verzamelplaats om de ontwikkelingen en activiteiten rond de rivier de IJssel te bundelen en op één centrale plek weer te geven.
U vindt dan ook evenementen, bijeenkomsten, publicaties en doorverwijzingen naar andere websites.

Wandelen langs de mooiste rivier van Nederland

Van Ramspol naar Westervoort. Ecoloog en wandelaar Dolf Logemann uit Warnsveld bedacht met het IJsselpad een 177 kilometer lange wandelroute. Met deze route loopt je in elf etappes dicht langs de IJssel.

Nieuwsgierig naar een van de etappes?

Verbeelding Oude IJsselloop

In het kader van het kunstproject Verbeelding Oude IJsselloop zijn twee kunstprojecten gerealiseerd: ZICHTPUNTEN en VELDKABINETTEN

De Oude IJsselloop

De IJssellinie

De IJssellinie was een waterlinie uit de Koude Oorlog, die ons land moest beschermen tegen een mogelijke Russische invasie. Met...

De IJssellinie

Infocentrum IJssel

Beleef de IJssel: bezoek het Infocentrum IJssel in Den Nul.

Infocentrum IJssel in Den Nul

Salland Natuurlijk Gastvrij!

De combinatie van stromend water, de uiterwaarden, de natuurgebieden, de gezellige drukte van zowel schepen als pleziervaart maakt de IJssel een toeristische trekker van formaat. Op en rondom de IJssel zijn tal van activiteiten te doen. Als groep, gezin maar ook als individu! Lees meer hierover op de website van Salland Natuurlijk Gastvrij.

Website Salland Natuurlijk Gastvrij