Samen werken aan Onze IJssel, een veilige rivier in een aantrekkelijke leefomgeving
Kunstfotograaf Hettema (copyright)

Herinrichting IJsselkade Zutphen

» In uitvoering

» Gebiedsontwikkeling

» Rivierverruiming

» Zutphen

De herinrichting van de IJsselkade in Zutphen is onderdeel van Rivier in de Stad. Er wordt gewerkt aan een betere verbinding tussen de Zutphense binnenstad, de IJssel en de Hoven. Het doel is een mooie en (water)veilige stad, met volop ruimte voor recreatie en toerisme. Een belangrijk onderdeel daarin is de waterkering langs de IJsselkade die de stad beschermt tegen overstromingen.

Aanpak

In 2017 en 2018 heeft een groot deel van de IJsselkade een nieuwe, groene inrichting gekregen. Nu wordt er gewerkt aan het deel van de kade vanaf het waterwerk tot aan de oude IJsselbrug. Het waterwerk krijgt een flinke opknapbeurt. Langs de IJssel komen brede trappen. Bij een hoge waterstand krijgt de rivier daardoor meer ruimte. En bij mooi weer kunnen mensen hier genieten van de zon en de langsvarende schepen.

Planning

Fase 1 van de herinrichting van de IJsselkade Zutphen is afgerond. Op dit moment wordt er gewerkt aan fase 2. Tijdens deze fase wordt het deel vanaf het IJsselpaviljoen tot aan de Noorderhaven onder handen genomen.

Samenwerking

De herinrichting van de IJsselkade in Zutphen wordt uitgevoerd in opdracht van gemeente Zutphen. Het project is onderdeel van Ruimte voor de Rivier.

Meer informatie >

Locatie